Daka har fået godkendt ansøgning om opførelse af en råvarehal

 

 

11.09.2018, 

I går godkendte byrådet i Randers lokalplansforslaget, som giver Daka mulighed for at bygge en ny råvarehal. 

 

”Vi er glade for at få grønt lys til den nye hal, som giver os mulighed for at opbevare minken overdækket gennem højsæsonen i november og december. Det er godt for os og for omgivelserne, da vi kan planlægge at få råvarerne transporteret til anlægget til mindst mulig gene for naboerne”, siger Per Dunkelskov Thomsen fra Daka. 

 

Hallen skal kun bruges i november og december, og den vil udelukkende blive brugt til opbevaring. Behovet for den nye hal skyldes udelukkende, at minken pelses over færre uger og dermed ankommer til fabrikken over en kortere periode. Mængderne af råvarer til fabrikken er uændrede. Den større fabriksgrund, som muliggøres af lokalplanen, skal udelukkende tilgodese en mere optimal trafikafvikling.  

 

Ingen yderligere lugtgener

En del naboer er bekymrede for yderligere lugtgener med den nye råvarehal, men det tilbageviser Daka.

 

”Råvarehallen vil ikke give udfordringer med lugtgener, for mængderne er uændrede og opbevares fremover endnu mere afsondret i den nye overdækkede hal. Vi overholder alle lovpligtige lugtgrænser og investerer løbende i yderligere begrænsninger af lugtgener fra fabrikken ud over, hvad lovgivningen kræver”, siger Per Dunkelskov Thomsen.  

 

Så usynlig i landskabet som muligt

Den nye lokalplan stiller visuelle krav til den nye lagerhal.

 

”Det er i alles interesse, at den nye lagerhal falder bedst muligt ind i det smukke landskab. Det tilsikrer lokalplanen med krav om grønne områder og et byggeri i bestemte materialer og farver. Desuden etablerer vi en jordvold på tre meter med træbevoksning ud mod de områder, hvor råvarehallen bliver mest synlig”, siger Per Dunkelskov Thomsen. 

 
Legal notice | Databeskyttelseserklæring | © Daka Denmark A/S, Lundagervej 21, DK-8722 Hedensted, CVR-nr 33776039, +45 7674 5111, daka@daka.dk