Øgro | Cirkulær gødning i stor vækst

 

 

25.06.2018, 

 

Cirkulær Gødning i stor vækst

  

Salget af Øgro er steget med mere end 50 procent 

I efteråret 2016 lancerede Daka Denmark den første EU-blomst certificerede gødning til dansk økologi. Produkterne som er baseret på kødben- og børstemel er en bæredygtig alternativ gødningskilde, i et marked med enorm vækst og stigende efterspørgsel. Fra 2016 til 2017 er salget af Øgro steget med 50 procent, hvilket er en udvikling Daka Denmark forventer vil fortsætte.

  

Store regionsforskelle

Øgro er primært et supplement til økologernes gødningsstrategi, hvor det eksempelvis fungerer som en hurtig og præcis startgødning for de fleste afgrødetyper, men er samtidig et vigtigt alternativ til fuldgødskning for planteavlere i de dele af landet, hvor husdyrtætheden er lav. 

”Vi forventede at salget af Øgro ville være størst på Fyn og Sjælland, og det er vi blevet bekræftet i, men samtidig er vi overrasket over, hvor stor efterspørgslen fra Jylland også har været” Peter Dammegaard – Øgro, Marked Manager. 

Mere end halvdelen af salget har været på Sjælland, mens resten af salget er mere jævnt fordelt udover hele landet.

  

Behov og potentiale 

Øgro har ramt et marked i vækst. Efterspørgslen på økologiske afgrøder er stadig stigende og derfor vokser behovet for produkter som Øgro også. Ikke kun fordi det dækker et behov i markedet, men også fordi det er påvist at effektive gødninger både øger selve høstudbyttet og proteinindholdet i planterne.

”Potentialet i Øgro er stort, og vi arbejder hele tiden med at udvikle og justere produkterne så de opfylder kundernes behov og ønsker. Samtidig har vi valgt en gennemskuelig prismodel, hvor prisudviklingen henover sæsonen fastsættes ved sæsonstart i august måned”. Prismodellen sikrer ekstra gode priser i starten af sæsonen, hvilket tilskynder at man er tidligt ude med bestillingerne.

  

Dansk gødning til danske landbrug

Øgro er baseret på kødbenmel og børstemel fra døde dyr og biprodukter fra slagterier, og er én af de største tilgængelige kilder til genanvendelige næringsstoffer vi har i Danmark. Derfor giver det mening for Daka Denmark at tilbyde disse næringsstoffer til det danske marked, fremfor at eksportere gødningen til udlandet. Samtidig giver kødbenmel og børstemel som råvare i gødning mulighed for at producere koncentrerede organiske gødninger, med et præcist og relativt højt næringsindhold.

 
Legal notice | Databeskyttelseserklæring | © Daka Denmark A/S, Lundagervej 21, DK-8722 Hedensted, CVR-nr 33776039, +45 7674 5111, daka@daka.dk
 
1